Finland Convention Bureau julkaisi vuoden 2018 Suomen kongressitilastot. Turku säilytti asemansa eli pysyi neljäntenä kongressien ja delegaattien mukaan: 10 kongressia enemmän ja 200 kongressidelegaattia enemmän kuin vuonna 2017.

Vuoden 2018 kongressit olivat kooltaan pieniä ja keskisuuria. Kongressikaupunki Turku tekee tiivistä yhteistyötä Suomen kongressiammattilaisten kanssa ja koko maan kongressidelegaattien määrä on kaksinkertaistunut viimeisen 10 vuoden aikana.

Kongressikaupunki Turun tulevaisuus näyttää valoisalta. Hotellien mittavat peruskorjaus- ja rakennushankkeet nostavat kaupungin kansainvälistä kilpailukykyä ja kaupungista on avattu lukuisia uusia kansainvälisiä lentoyhteyksiä. Turku on edelleen vahva lääketieteellisten kongressien kaupunki ja suurinta nousua näkyy luonnontieteen alan kokouksissa: vuoden 2019 suurin kongressi ESEB on evoluutiobiologian alaa ja siihen odotetaan 1200 delegaattia.

Turkulaiset ovat vahvoilla hakuprosesseissa huippusisältöjen vuoksi, mutta myös vihreiden arvojen kaupunkina: historiallinen keskusta on käveltävän kokoinen, aikaa vieviä yhteiskuljetuksia ei tarvita ja Aurajoen maisemissa on viihtyisien ravintoloiden keskittymä, jonne delegaatit voivat suunnata vapaina iltoina. Turussa on historiallisia ja kiinnostavia juhlataloja ja keittiömestarit ovat ottaneet inspiraatiolla vastaan illallisten kasvisruuan ja vegaanivaihtoehtojen kehittämisen.

Lisätietoja:
Kongressipäällikkö Sari Ruusumo
Turku Convention Bureau, Visit Turku
http://www.meetturku.fi

Maana Suomi on 20 maailman johtavan kongressimaan joukossa, mikä edistää kaikkia suomalaisten tekemiä kongressihakuja:
Lisätietoja Business Finlandin sivulta