Turun yliopiston luonnonyhdistekemian tutkimusryhmä ja sen johtaja, professori Juha-Pekka Salminen järjestävät XXX International Conference on Polyphenols 2020 –konferenssin Turussa 13.-17.7.2020. Joka toinen vuosi järjestettävään tieteelliseen kokoukseen odotetaan jopa 500 osallistujaa ja sen odotetaan tuovan Turkuun jopa 800 000 euroa matkailutuloa.

Professori Salminen kertoo, että kongressista kilpailtiin Kreikan Ateenan ja Australian Canberran tutkijoiden kanssa.

- Teimme hakuvaiheessa todella laajan esityksen konferenssiin liittyvistä järjestelyistä ja Turusta isäntäkaupunkina. Esityksemme erottui muiden hakijoiden joukosta valmiine budjetteineen ja muutenkin hyvin mietittyine yksityiskohtineen, Salminen kertoo.

- Turku on upea kaupunki ja sitä on ilo myydä kansainväliselle tiedeyhteisölle, Salminen toteaa.

Turun kaupungin ja Visit Turun Kongressiyksikkö avusti Turun yliopistoa hakuprosessissa. Kongressiyksikön palvelu on maksutonta ja se keskittyy tapahtuman Turkuun saamiseen sekä palveluiden kilpailutukseen ja valintaan.

- Turussa järjestetään nykyään eniten lääketieteen ja luonnontieteiden alojen tieteellisiä kokouksia ja tämä tutkimusaihe yhdistää molemmat alat, kertoo Turun kaupungin ja Visit Turun kongressipäällikkö Sari Ruusumo.
-Kansainväliset kongressit tuovat vuositasolla merkittävän määrän matkailutuloa turkulaisiin yrityksiin. Jos kokous kestää viisi päivää, niin kaukaa matkustavat yöpyvät jopa kuusi tai seitsemän yötä hotelleissa. Toisista maanosista tulevat yhdistävät usein pienen loman kokoukseen, varsinkin jos eivät ole ennen käyneet Suomessa.

- Kongressiyksikkö avustaa tiedemiehiä vielä vuotta ennen delegaattimarkkinoinnissa: meidän yhteinen tavoitteemme on saada maksimimäärä osallistujia kokoukseen.

Tiedote yliopiston sivuilla

Lisätietoa:

luonnonyhdistekemian professori Juha-Pekka Salminen, Turun yliopisto, j-p.salminen@utu.fi, p. 040 082 4452

kongressipäällikkö Sari Ruusumo, Turun kaupunki, Visit Turku, sari.ruusumo@turku.fi, p. 050 559 0607