Syksyllä 2017 käynnistyneen Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneen uudistus etenee hyvää vauhtia. Hotelli avataan helmikuun puolessavälissä 2019.

- Hotelli uudistetaan 1920-luvun tunnelmaa kunnioittaen. Rakennuksen julkisivu saa terrakotan ja keltaisen sävyjä, jotka ovat tuolle aikakaudelle tyypillisiä. Lisäksi pylväskoristeet näkyvät kauniisti ikkunoiden alla julkisivussa. Myös sisäänkäynti palautetaan alkuperäiselle paikalleen Humalistonkadulle. Hotellin sisällä näkyy 1920-luvun tyyli marmoriportaikkoineen, pylväineen ja puisine ikkunan pielineen, hotellinjohtaja Sanna-Liisa Byskata kertoo.

Turun Seurahuone tarjoaa asiakkaalle uniikin hotellikokemuksen ja sen kulttuurihistoriallisesti merkittävä kiinteistö kätkee sisälleen arvoisensa sisällön.

- Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone on kakskytluvun rohkea ja vallaton kummitäti, joka tulee helmet kaulassa, charlestonmekon helmat hulmuten ja kuohuviinilasi kädessä sulkemaan asiakkaan syleilyynsä. Hotelli on aistikas, tyylikäs, nautinnollinen ja täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia. Tässä boutiquehotellissa on ihanat puitteet, jotka yhdistyvät asiakaskokemukseen, sydämellisyyteen ja lämpöön, joka huokuu henkilökunnasta. Meillä Solo-hotellissa voi olla rohkeasti oma itsensä, Byskata kuvailee.

Solo Sokos Hotel Turun Seurahuoneen 140 huonetta ovat nyt varattavissa osoitteessa https://www.sokoshotels.fi/fi/turku/sokos-hotel-seurahuone tai Sokos Hotellien myyntipalvelusta puhelimitse numerosta 020 1234 600.
 - Seitsemästä huonetyypistä on varaa valita. Meiltä löytyy vaihtoehtoja herkullisista Solo Single -huoneista aina ylelliseen Ultimate Solo Suiteen, Byskata jatkaa.

Lisätietoja:
 Solo Sokos Hotel Turun Seurahuone, hotellinjohtaja Sanna-Liisa Byskata, puh. 010 764 4951

***

Solo-hotelli on joko klassikko tai syntyy sellaiseksi. Se on paljon muutakin kuin rakennus ja osoite, sillä on ainutlaatuinen luonne ja persoona. Ja mikä tekee Solo-hotellista vielä yksilöllisemmän hotellikokemuksen, on sen aina sydämellinen ja paikallisilla mausteilla personoitu palvelu. Solo-hotelleja on neljä Suomessa, kaksi Pietarissa ja yksi Tallinnassa. Turun Solo Sokos Hotel Seurahuone on kahdeksas Sokos Hotellien Solo-hotelli.

Seurahuone vuosien varrella

  • Seurahuone valmistui vuonna 1928, arkkitehteinä Erik Bryggman ja Ilmari Ahonen, ulkoasu sai vaikutteita antiikista
  • Rakennuksen katutasossa sijaitsi liikehuoneistoja ja Eerikinkadun puoleisessa siivessä yksityisasuntoja
  • Seurahuoneen avautuessa elettiin kieltolain aikaa, jolloin asiakkaita houkuteltiin ravintolaan viihteen keinoin
  • 1960-luvun lopulla Pohjoismaiden Yhdyspankki kiinteistön omistajana teki talossa mittavia perusparannus- ja uudistustöitä
  • 1971 Seurahuone siirtyi Turun Osuuskaupan omistukseen
  • Seurahuoneen Ladyhillistä tuli 80-luvun alussa ”yökiitäjien” ykkösmesta
  • 1987 Seurahuone avattiin jälleen kerran täysin uudistettuna. Hotellihuoneiden määrä kaksinkertaistui 131:een
  • 2017 syksyllä aloitettiin tämän arvokiinteistön mittava uudistusprojekti
  • 2019 helmikuun 15. aukeaa aito eläväinen boutiquehotelli – sitä, mitä Turku ansaitsee!

TOK on yli 153 000 varsinaissuomalaisen talouden omistama osuuskauppa. Turun Osuuskauppa toimii päivittäis- ja erikoistavarakaupassa, liikennemyymälä-, matkailu- ja ravitsemis- sekä tavaratalokaupassa 20 kunnan alueella Varsinais-Suomessa. Sen tehtävänä on tuottaa palveluja ja etuja asiakasomistajatalouksille.