Yritystapahtumat Suomi on kiehtova ja vetovoimainen kohde kansainvälistä kongressia tai tapahtumaa suunnitteleville. Maamme vahva tiedeosaaminen, toimiva infrastruktuuri sekä puoleensavetävä, puhdas luonto ovat eräitä tekijöitä, joilla pärjäämme hyvin kansainvälisissä hakuprosesseissa.

Suomella on maana uutuusarvoa. Uutuusarvolla puolestaan on merkitystä silloin, kun mahdollinen osallistuja miettii lähteäkö kongressiin vai ei. Ja vaikka emme ole maantieteellisesti keskiössä, tänne on hyvien lentoyhteyksien ansiosta helppo tulla.

Tärkeä valttimme on kauaksi kiirinyt maine maamme vahvasta osaamisesta kongressien ja tapahtumien järjestäjänä. Sopimukset ja aikataulut pitävät, palvelu on ystävällistä ja kielitaitomme on hyvä. Suomi pärjääkin kongressimaana erinomaisesti kansainvälisessä vertailussa. UIA:n (Union of International Associations) vuosittaisessa rankingissa Suomi on sitkeästi pysynyt sijan 20. tuntumassa, kun mittarina on järjestettyjen kansainvälisten kongressien määrä. Viimeisimmässä eli vuoden 2016 UIA:n tilaistossa Suomi oli paras pohjoismaa.

Tieteellisissä kongresseissa tiede- ja yritysmaailma kohtaavat toisensa. Tämä on tärkeää eri alojen törmäyttämistä, jolla lisätään maamme positiivista näkyvyyttä maailman medioissa ja herätetään mielenkiintoa Suomea kohtaan sekä matkailu- että investointikohteena. Suomessa on hyvin monen alan huippuosaamista ja sen vieminen maailmalle tapahtuu parhaiten silloin, kun kongressi järjestetään Suomessa. Lisäksi tiedetään, että kokouksiin ja kongresseihin saapuvat vieraat jättävät maahamme keskimäärin viisi kertaa enemmän rahaa kuin keskiverto turisti. Kokousten ja kongressien järjestäminen on tässäkin mielessä kannattavaa. Kuluttamalla suomalaisia palveluita kongressivieraat työllistävät suomalaisia. Kokous- ja kongressimatkailu on siis tärkeä osa Suomen ulkomaankauppaa.

Lue koko artikkeli

Mervi Toivonen
Manager, Global Sales and Business Events