Logomossa järjestettiin viime vuonna lähes 1200 tapahtumaa, joissa vieraili noin 346 000 kävijää. Kasvua tapahtumamäärässä oli edellisvuoteen verrattuna yli 15%. Tapahtumien ohella myös Logomon toimitilapuoli on vahvassa kunnossa, kun käyttöaste lähentelee sataa.

Logomossa järjestettiin Turun kaupunginteatterin muutosta huolimatta enemmän tapahtumia kuin edellisvuonna, suurimpina kesän Art Goes Logomo ja joulunajan Uuden Muotoilun Joulumarket, joka keräsi lähes 5000 kävijää. Myös Voice of Finland jatkaa tuttuun tapaan Logomossa.

– Tapahtumamäärä kertoo ennen kaikkea tilojen monipuolisuudesta. Talossa voidaan järjestää saman päivän aikana tai jopa yhtäaikaisesti useita erilaisia tapahtumia, Logomon toimitusjohtaja Päivi Rytsä kertoo.

Kaupunginteatterin jättämän aukon talon ohjelmistossa on paikannut uusi Teatro, joka sopii monenlaisiin tilaisuuksiin.

–Teatro on meille uudenlainen konsepti, jonka alla saadaan järjestettyä monipuolisia tapahtumia konserteista oopperaan. Tilat sopivat erinomaisesti myös yritystilaisuuksiin, Rytsä toteaa.

Myös teatteriesitykset jatkuvat Teatrossa. Sillä puolella kevään suurin tapaus on Heikki Kinnusen ja Ilkka Heiskasen Arvoituksellisia Muunnelmia.

Vuodelle 2018 Rytsä odottaa vähintään yhtä suurta tapahtumamäärää.

– Luvassa on huomattavia kansainvälisiä kongresseja sekä esimerkiksi kokoomuksen puoluekokous. Logomo onkin entistä selkeämmin yksi Suomen merkittävistä tapahtuma- ja kongressitaloista, hän päättää.

Vahvaa tulevaisuudenuskoa yrityspuolella

Tapahtumien lisäksi Logomo tunnetaan Turussa etenkin luovien alojen yrityskeskittymänä. Talossa on 9000 m2 toimistotilaa, joissa toimii noin 85 yritystä.

– Toimitilojen käyttöaste on tällä hetkellä 98 %, mutta asiakkaidemme tilatarve elää jatkuvasti, joten pystymme palvelemaan kiinnostuneita yrityksiä joustavasti, kertoo toimitilapäällikkö Kirsi Ranta.

Tuoreen tyytyväisyyskyselyn perusteella vuokralaiset ovat tiloihin ja Logomon palveluihin tyytyväisiä. Yrityksissä uskotaan myös kasvuun niin henkilöstön kuin liikevaihdonkin osalta.

– Positiivista on myös tämän vuoden aikana valmistuva uusi kevyen liikenteen silta, joka parantaa kulkuyhteyksiä ja kytkee Logomon entistä vahvemmin Turun keskustaan, Ranta muistuttaa.

www.logomo.fi

Asiasanat: