S-ryhmän Green Key -sertifioitujen hotellien joukko kasvoi keväällä 2017, kun omansa sai seitsemän uutta Sokos Hotellia. Tavoitteena on saada kaikki S-ryhmän hotellit mukaan Green Key -ympäristöohjelmaan vuoden 2017 loppuun mennessä.

Ensimmäiset S-ryhmän hotellit Green Key - sertifioitiin keväällä 2015. Kaikki Suomen kahdeksan Radisson Blu Hotellia sekä 35 Sokos Hotellia ketjun 50 yksiköstä ovat jo mukana ohjelmassa. Uusimmat Green Key -hotellit ovat Break Sokos Hotellit Koli ja Vuokatti sekä Original Sokos Hotellit Koljonvirta Iisalmella, Rikala Salossa, Alexandra Jyväsky-lässä ja City Börs sekä Hamburger Börs Turussa.
 
– Etenemme varmoin askelin kohti tavoitettamme. Haluamme ympäristöasioiden huomioinnista osan henkilöstön ja asiakkaiden arkea kaikissa hotelleissamme, konseptipäällikkö Janina Nurmela SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta kertoo.
 
Vastuullisuus tärkeä painopiste
 
S-ryhmän Paras paikka elää -vastuullisuusohjelma ja sen 100 vastuullisuustekoa näkyvät myös S-ryhmän hotelleissa. Green Key -sertifioinnit ovat vastuullisuustyön keskiössä. Merkin saanut hotelli on sitoutunut muun muassa henkilös-tön ja asiakkaiden ympäristötietoisuuden kasvattamiseen, energian- ja vedenkäytön tehostamiseen sekä majoitus-toiminnan ympäristörasituksen pienentämiseen.
– Green Key ottaa monipuolisesti kantaa matkailualan vastuullisuuteen ja on enemmän kuin sertifikaatti seinällä. Konkreettisia tekoja ovat esimerkiksi jätteiden tarkka lajittelu, turhien valojen sammuttaminen, tulosteiden vähen-täminen sekä paikallisten yhteistyökumppaneiden ja lähiruoan huomioiminen hankinnassa, Janina Nurmela kuvailee.
 
Sokos Hotels valittiin vuonna 2017 Suomen luotetuimmaksi ja vastuullisimmaksi hotellibrändiksi Sustainable Brand Index -tutkimuksessa, jo kolmatta vuotta peräkkäin.
     
Green Key pähkinänkuoressa:

  • Kansainvälinen sertifikaatti, joka on myönnetty yli 2500 hotellille ja muulle yritykselle 55 maassa.
  • Hotellin tulee täyttää 66 pakollista majoitusalalle räätälöityä ympäristökriteeriä ja raportoida hakemukses-saan ympäristötyöstään.
  • Ohjelmaan kuuluu paikan päällä tehtävät auditoinnit, jotka tehdään alussa vuosittain ja sen jälkeen kolmen vuoden välein.
  • Merkin myöntää hakemuksen ja auditointiraportin perusteella ympäristönsuojelun, matkailu- ja majoitusalan sekä yritysvastuun asiantuntijoista koostuva Green Key -tuomaristo.
  • Merkkiä haetaan uudestaan vuosittain ja samalla raportoidaan ympäristötyön tuloksista ja uusista tavoitteista.