Euroopan suurin kansanperinnetapahtuma Europeade saapuu ensimmäistä kertaa Suomeen ja Turkuun ke–su 26.–30.7.2017. Mukaan on ilmoittautunut ennätysmäärä osallistujia.

Europeade-tärpit:

ke 26.7. Joki - Ån suurtanssiteos, Varvintori klo 20
to 27.7. Europeade Avajaiset, Gatorade Center klo 19 (www.lippu.fi)
la 29.7. Humpan maailmanennätysyritys, Varvintori klo 20
su 30.7. Europeade Päätösjuhla, Gatorade Center klo 15 (www.lippu.fi)

Tarkempi ohjelma: www.turku.fi/europeade2017

Eurooppalaisten kansantanssijoiden, kansanmuusikoiden ja laulajien vuosittaiseen juhlaan on ilmoittautunut jopa 288 ryhmää 24 maasta. Osallistuja on yhteensä 6183, mikä on kaikkien aikojen ennätys tapahtuman 54-vuotisessa historiassa. Katsojia odotetaan kymmeniä tuhansia.

- Turkulaisilla ja tänne tulevilla vierailla on ainutlaatuinen mahdollisuus nähdä kansanmusiikin ja -tanssin koko kirjo ympäri Eurooppaa. Rikas perinne näkyy Europeadessa värikkäinä ja vauhdikkaina esityksinä joka puolella keskustaa. Ajatukset tylsästä kansantanhusta voi heittää romukoppaan, hehkuttaa tapahtuman koordinaattori Hilu Toivonen-Alastalo.

Yleisölle tarjolla on paljon nähtävää ja suurin osa ohjelmasta on yleisölle maksutonta: Varvintorin folklore-torilla, lukuisilla esiintymislavoilla ja lauantain Europeade-paraatissa. Tapahtuman aloittaa torstaina 27.7. suuri avajaisjuhla Gatorade Centerillä, jossa tapahtumaan osallistuvat ryhmät esiintyvät yhdessä ja erikseen. Vastaavaa päätöskavalkadia juhlitaan sunnuntaina 30.7. Liput avajais- ja päätösjuhliin ovat myynnissä: www.lippu.fi

Europeade tehdään yhdessä

Toivonen-Alastalon mukaan tapahtuma sopii erinomaisesti myös Suomen itsenäisyyden juhlavuoden teemaan ”yhdessä - tillsammans - together”.

- Europeadea leimaa yhdessä tekeminen. Tapahtuman henki ja ohjelma luodaan yhdessä, kaikki ovat tervetulleita mukaan, hän sanoo.  

Tapahtuma toivookin talkooavuksi runsaasti vapaaehtoisia. Tehtäviä riittää laidasta laitaan, mutta erityisesti erikoisimpien eurooppalaisten kielten osaajia kaivataan. Talkoolaiseksi voi ilmoittautua osoitteessa: http://bit.ly/EuropeadeTalkoolaiseksi