Turun yliopisto on saanut järjestettäväkseen suuren kansainvälisen evoluutiobiologian kongressin. Kahden vuoden välein Euroopassa järjestettävä European Society for Evolutionary Biology -kongressi on yksi alan suurimpia ja tuo Turkuun ja Logomoon jopa 1400 osallistujaa. Kongressin järjestää Turun yliopiston biologian laitos.

Kongressista käytiin tiukka kilpailu Prahan, Barcelonan ja Turun kesken.

– Saimme kongressin Turkuun täällä olevan aktiivisen evoluutiobiologian yhteisön sekä hyväksi katsotun kongressipaikan ansiosta. Kongressi tuo yli 1400 evoluutiobiologia kymmenistä eri maista tutustumaan Turkuun ja Turun yliopistoon, kertoo kongressin isäntänä toimiva akatemiaprofessori Craig Primmer.

Turun kaupungin kongressipäällikkö Sari Ruusumo yksikköineen avusti Turun yliopiston tutkijoita hakuprosessissa. Ruusumo iloitsee kongressin saamisesta Turkuun.

– Kongressikohteena Turku on edukseen käveltävän kokoisena, vihreänä ja viihtyisänä kaupunkina, minkä lisäksi Logomon tilat ja teknologia vastaavat hyvin kansainvälisen suuren kongressin vaatimuksiin. Uutinen on hyvä myös Turun kaupungille, sillä 1000 hengen kongressi tuo alueelle matkailutuloa noin 1,8 miljoonaa euroa.

Turku on viimeiset 10 vuotta ollut Suomen suosituimpia tieteellisten kongressien kaupunkeja. Turussa järjestetään vuosittain 70-80 kansainvälistä kongressia, jotka tuovat alueelle vuodesta riippuen noin 15-20 miljoonan euron matkailutulot.

– Logomosta on muodostunut inspiroiva kohtaamispaikka eri alojen tiedemiehille ja järjestöille. Logomossa on suuri nouseva katsomo jopa 1500 hengen kokouksiin ja samalla tarpeeksi suuri määrä tasalattiatilaa lounaiden tarjoiluun sekä tieteellisiin ja kaupallisiin näyttelyihin, toteaa kongressipäällikkö Ruusumo.

European Society for Evolutionary Biology (ESEB) -kongressi järjestetään Turussa Logomossa 19.–24.8.2019.

Asiasanat: