På eventbranschens Evento Awards-gala delas årligen ut priser till de bästa finländska yrkeskunniga i olika tävlingsserier inom eventbranschen.

Åbo fick i år ta emot anseende och erkänsla i två serier. Åbos nyaste och tillgängligaste event- och kongresslokal Logomo belönades redan för andra gången i serien för stora eventlokaler. I motiveringen för beviljandet av priset framhävdes Logomos moderna arbetssätt där nätverk och partnerskap skapar den bästa möjliga helheten för kunderna.

Grundaren av Åboföretaget Lyyti Oy och företagets VD Petri Hollmén belönades med priset Påverkare i branschen. Tjänsten Lyyti grundades 2007 och via den är det möjligt att sköta till exempel anmälningar och inbjudningar till evenemang och även penningtrafiken. Lyyti är känt som ett företag som utgående från kundernas användarupplevelser ständigt utvecklar sina tjänster i en bättre riktning. Petri Hollmén berättar att utmärkelsen gjorde honom mållös.

”Priset beviljas av absoluta proffs i branschen och jag hade aldrig kunnat föreställa mig att jag som IT-människa kunde få den här erkänslan. Priset bekräftar den förändring som vi har åstadkommit med hand-lingsmodellerna inom eventbranschen. Jag är verkligen stolt över det här, eftersom priset är en eloge för hela vårt företag”, konstaterar Hollmén i sitt pressmeddelande.

Med hjälp av Lyyti i Åbo ordnades enbart 2017 mer än 65 000 evenemang och man hanterade uppgifterna om över 10 000 000 deltagare runt om i världen. Lyyti sysselsätter för tillfället 40 personer i Åbo, Helsing-fors, Paris och Stockholm. Lyytis omsättning steg 2017 till närmare 3,3 miljoner euro och företaget har för tredje gången i rad listats på Deloitte Tech Fast-listan bland Finlands snabbast växande teknologiföretag.