Den nordiska kongressen ScanVir 2019 pågår i tre dagar i Åbo 3.–5.6.2019. Värd för kongressen är ämnet virologi vid medicinska fakulteten vid Åbo universitet. Till kongressen förväntas 250–300 virologiexperter från Skandinavien och övriga Europa.

Docent Sisko Tauriainen, FD, och docent Laura Kakkola, FD, som båda forskar i virologi vid Åbo universitet, berättar att det på slutrakan var Åbo och Helsingfors som tävlade om var kongressen skulle ordnas. Virologerna understryker att beslutet att välja Radisson Blu Marina Palace som kongressplats var baserat på de goda erfarenheterna av hotellet. – Vi har ordnat krävande nationella konferenser inom vårt specialitetsområde på Marina Palace. Kundservicen där har fungerat fullständigt felfritt. Också maten har varit fantastiskt god och priset konkurrenskraftigt. Nu när det dessutom finns ett stort auditorium med stigande bänkrader tvärs över ån, i den nyrenoverade stadsteatern, har vi allt vad vi behöver för ett lyckat evenemang.

Renoveringen av stadsteatern blir klar hösten 2017 och teaterhuset kan därefter bokas för bl.a. sammankomster och fester. Hotell Radisson Blu Marina Palace och Åbo stadsteater bildar en helhet där sammankomster och fester för upp till flera hundra deltagare kan ordnas enligt Green Meetings-principen, dvs. ställena ligger på promenadavstånd från varandra, berättar evenemangs- och kongresschefen Sari Ruusumo. – En mycket attraktiv kombination som uppskattas även på vintern.