Konferensstaden Åbo

Kontakt:

Email: förnamn.efternamn(at)turku.fi

Turku Convention Bureau, Visit Turku, Åbo stad

Kongresschef Sari Ruusumo
tel. +358 (0)50 5590 607
-    Planering och ansökan av internationella kongresser
-    Marknadsföring och kommunikation av kongresstaden Åbo
-    Företags- och universitetssamarbete

Marknadsföringsplanerare Anne Malin
tel. +358 (0)50 5590 608
-    Information om konferens-, logi- och festservice i Åboregionen
-    Marknadsföringsmaterial
-    Webbplatsen www.meetturku.fi

EVENEMANG SERVICES, Åbo stad

IMPORTANT MEETINGS SINCE 1229

Åbo stad, grundad år 1229, är Finlands äldsta stad och belägen vid Aura Å i Sydvästra Finland. Åbo är konstens, historiens och kulturens stad.

Finlands första huvudstad har genom historien varit en viktig port västerut. Åbo är fortfarande en betydande kommersiell hamnstad varifrån det är tät passagerartrafik till Mariehamn och Stockholm.

Invånarantalet i Åbo är ca. 189 000, vilket gör Åbo till Finlands sjätte största stad. Åbo är officiellt tvåspråkig med drygt 5 % av invånarna som talar svenska som modersmål.

I Åbo verkar två universitet och fyra yrkeshögskolor. I dessa studerar totalt nästan 30 000 personer för grund- eller fortsättningsexamina.

Evenemang och sevärdheter lockar årligen ett stort antal turister, både från Finland och internationellt, till Åbo. Aura Å i centrum av staden, kulturhistoriskt värdefulla miljöer och Åbo skärgård som breder ut sig utanför Åbo gör staden unik. Historiska objekt från Åbo slott till Domkyrkan är stadens mest kända sevärdheter.

Åbo kongressbyrå är forskarens bästa vän vid planering och ansökan av internationella kongresser. Hos oss får du proffsig och sakkunnig hjälp med att välja hotell- och möteslokaliteter. Tillsammans hittar vi det bästa sättet att marknadsföra Åbo och din kongress. Vår service är avgiftsfri.

Följ med oss på resan!