Vihreät arvot

Turku on Suomen vanhin kaupunki, jonka keskustassa sijaitsee 2200 hotellihuonetta. Lähes kaikki hotellit sijaitsevat kahden, kolmen korttelin eli kävelymatkan päässä toisistaan ja Aurajoen rannasta. Aurajoen rannat ovat kaunis ja kiinnostava alue, jonka varrelta löytyy suuria juhlataloja, ravintoloita, kahviloita, gallerioita, sisustusliikkeitä, museoita ja lähes 800 vuotta vanha Turun linna. Turussa voi järjestää kokouksen, kongressin, tapahtuman ja suuren juhlan vihreällä ajatuksella, joka samalla on myös kustannustehokas tapa toimia.

Vinkkejä vihreämpään tilaisuuteen

Kokoustilat

  • Valitaan kokoustila, josta on kävelymatka hotelleihin tai hyvät joukkoliikenneyhteydet
  • Pyritään minimoimaan kuljetukset
  • Osallistujille jaetaan tietoa liikkumisesta kaupungissa: karttoja, joukkoliikenteen aikatauluja ja reittejä sekä tietoa polkupyörien vuokraamisesta

Majoitus

  • Valitaan hotelli tai useita hotelleja, joista on kävelymatka kokouspaikalle ja juhlataloihin
  • Suositaan hotelleja, joissa on ympäristösertifikaatti

Tarjoilut

  • Neuvotellaan hotellin tai juhlatalon henkilökunnan kanssa menu, jossa korostuu paikallisten ruoka-aineiden ja kauden kotimaisten raaka-aineiden osuus
  • Suositaan kasvisruokia tai tarjotaan kasvisruokavaihtoehto liharuuan lisäksi
  • Pyydetään juhlapöytiin kangasliinat ja vältetään kaikessa tarjoilussa kertakäyttöastioita
  • Tarjoillaan kokousvesi kannuista ja informoidaan ajoissa Suomeen tulevia vieraita siitä, että Suomen vesijohtovesi on korkealaatuista ja juomakelpoista
  • Järjestetään tilaisuuksiin ja juhliin ennakkoilmoittautuminen, jotta voidaan ilmoittaa ravinto-loitsijalle ennen tilaisuutta tarkka henkilömäärä

Markkinointi, ilmoittautuminen ja kongressimateriaalit

  • Keskitetään kokouksen markkinointi ja ilmoittautumien sähköisiin välineisiin
  • Minimoidaan painotuotteiden määrä ja harkitaan, voidaanko tapahtuman materiaalit toimittaa osallistujille tapahtuman jälkeen sähköisessä muodossa
  • Mikäli tilaisuuteen hankitaan kassit tai kansiot, selvitetään suomalaisten ja paikallisten tuottajien valikoimat. (Erikoislaukku Oy Loimaalla, KUI Design ja Klo Design Turussa)
  • Harkitaan voivatko puhujille ja osanottajille annettavat lahjat olla ekologisia: esimerkiksi ruoka-tuotteita (suomalaista suklaata, sinappia, xylitol-tuotteita) tai aineettomia. (esim. lahjoitus aihetta lähellä olevaan kohteeseen)

Oheisohjelma

  • suositaan oheisohjelmia, joissa ympäristövaikutukset on minimoitu (esim. opastettu kävelykierros, tutustuminen kaupunkiin pyörillä, sauvakävelykierros)